Klubben

Klubben

Roskilde Amerikaner Bil Club

Roskilde Amerikaner Bil Club blev startet i oktober 1978.

Film som Sidste nat med kliken" og Grease var en væsentlig drivkraft. Den amerikanske ungdomskultur omkring bilerne trak. Bilerne var billige, så alle kunne være med.

Desværre betød det også at en del 'rødder' anskaffede sig en Amerikaner. Man blev således ofte standset af politiet, der ønskede at kontrollere alt fra mekanik, til kørekort og ejerskab.

I Roskilde var vi en lille flok på ca. 30 der var blevet grumme træt af forholdene. Det blev startskuddet for Roskilde Amerikaner Bil Club.

Formålet var at danne en forening, der arbejdede for at skabe og bevare interessen for amerikanske biler.

Der blev fra starten lagt stor vægt på, ved en rimelig afpasset opførsel, at bevare et godt forhold til politi og andre myndigheder.

Vi har det festligt når vi er sammen, men provokationer og konfrontationer er ikke vores stil.

En amerikansk bil klub for dig og din familie, hvis du er interesseret i fede amerikanske biler, fælles kørsel, bil snak, social samvær, rock'n'roll, dans.

Fakta er dog at biler med Roskilde ABC's logo i ruden, allerede fra klubbens start har kunnet køre i fred og fordragelighed med politiet.

Gennem årene er det blevet til mange fælles oplevelser omkring bilerne.

Vi deltager i en lang række danske og udenlandske træf, laver fester, klubture,  film- og hyggeaftener i vores klubhus.

Med den Amerikanske ungdomskultur fra 50'erne, er musikken fulgt med. Stilen er Rock'n'Roll, gerne med jitterbug, brylcreme og strutskørter.

En lang række traditionsrige arrangementer er der også blevet plads til:

I slutningen af april, når der er kommet lidt varme i luften, indbyder vi til en uforglemmelig dag for vores medlemmer, med en tur ud i det blå, efterfulgt af spisning og musik!

Sct. Hans aften finder man os i klubben hvor vi inviterer andre klubber, tænder op i grillen og senere kører vi en tur ud og ser på de mange bål, en rigtig hyggelig familie aften.

Hvert andet år afholder vi et af Danmarks største træf for USA biler, se vores hjemmeside på